PEŠBUS

Spoštovani starši,

aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju. Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

Tak način hoje v šolo oziroma organizirano spremljanje otrok do šole peš po vnaprej začrtanih poteh in po stalnem urniku pri nas imenujemo Pešbus.

Pešbus želimo v taki obliki izvesti tudi v šoli v Lescah. V naprej začrtanih poteh do šole Pešbus po posameznih postajah Pešbus-a ob v naprej določenem času pobere otroke in se po svoji poti sprehodi do šole.

Akcijo bomo izvajali dva tedna v septembru in sicer od 11. do 22. septembra 2023, in sicer na trasi Savska cesta – Finžgarjeva cesta – Vodnikova ulica – del Alpske ceste, na trasi  Alpske ceste – Dobrške ulice – Valvasorjeve ulice – del Begunjske ceste in na trasi Hraše – zbor pred bivšo mlekarno. O podrobnostih bomo obvestili starše prijavljenih otrok.

Seveda pa potrebujemo tudi vašo pomoč. Vsi, ki ste zainteresirani, da bi pomagali pri akciji in tako pokazali svojim otrokom, da res ne potrebujemo avtomobila na vsakem koraku in da nam je mar tudi za naše zdravje in okolje, vabimo, da se nam pridružite in postanete spremljevalci Pešbusa. Glede na vašo razpoložljivost in dobro voljo vas bomo uvrstili na razpored Pešbusa in vas o tem predhodno obvestili. Prosimo vas, da v primeru, če želite postati spremljevalec Pešbusa, izpolnite priloženo prijavnico. V akciji lahko sodelujejo tudi babice in dedki, tete, strici …

Za vključitev vašega otroka v akcijo vas prosimo, da izpolnite prijavnico (je skupna), v kolikor pa bi želeli Pešbus spremljati tudi vi, vas vabimo, da izpolnite tudi drugo polovico prijavnice (prijava spremljevalca). Prijavnice oddajte razredničarki do srede, 6. 9. 2023.

Projekt podpira tudi Občina Radovljica.

Lep pozdrav!

Koordinatorica: Katarina Rauh                                                                                  Ravnateljica: Emilija Kavčič

Related Images:

Dostopnost