DAN BREZ AVTOMOBILA

Lesce, 15. 9. 2022

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se tudi na naši šoli na Evropski teden mobilnosti odzovemo z Dnevom brez avtomobila ter Peš busom.  

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je “Trajnostno povezani”. Več zanimivosti najdete na spletni strani https://www.tedenmobilnosti.si/ .


V šolo se bomo odpravili peš v sredo, 21. 9. 2022. Zbrali se bomo na naslednjih zbirnih mestih:

Zbirno mestoOdhod
Tuš7:45
Vrtec7:50
Radovljica – ISOSPAN7:30
Tulipan7:45
Bivši Spar Lesce7:45
Hraše – mlekarna7:40
Hlebce – avtobusna postaja7:35

Učence bodo do šole pospremili učitelji. Vabljeni, da se nam pridružite tudi starši prvošolčkov. Vozači iz oddaljenejših krajev se v šolo pripeljejo z avtobusom.

Pot v šolo peš ali s kolesom otrokom zagotavlja minimalno mero dnevne telesne aktivnosti, kar pozitivno vpliva na njihovo zdravje. Otroci na poti v šolo uživajo v družbi svojih vrstnikov, postopoma spoznavajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu. Način prihoda otrok v šolo in na dejavnosti je v veliki meri odvisen prav od vas, staršev, zato spodbujajte svoje otroke, da bodo kot pešci, kolesarji ali uporabniki javnega prevoza pridobivali znanje in izkušnje za varno gibanje v prometu.

POJDIMO SKUPAJ ČIMVEČKRAT ZDRAVO – V ‘ZELENI PRESTAVI’ IN TRAJNOSTNO PRISPEVAJMO K NARAVI.

Barbara Bajželj

Related Images:

Dostopnost