Tradicionalni slovenski zajtrk
Tradicionalni slovenski zajtrk je projekt, ki poteka po vrtcih in šolah v okviru Dneva slovenske hrane (3. petek v novembru), s katerim želimo navajati učence na uživanje kakovostne hrane iz lokalnega okolja. Učenci zaužijejo zajtrk, ki ga sestavljajo: kruh, maslo, med, mleko in jabolko iz lokalne pridelave.
Zaradi pouka na daljavo smo letos izvedli projekt nekoliko drugače. Vsem učencem smo 20. 11. 2020 poslali predstavitev o tradicionalnem slovenskem zajtrku, kjer je bila poudarjena predvsem pomembnost uživanja hrane pridelane v lokalnem okolju. Spodbudili smo jih, naj si doma pripravijo zajtrk in ga zaužijejo s svojimi domačimi.
Po povratku v šolo pa smo v petek, 11. 6. 2021, prvo šolsko uro projekt tudi izvedli. Še enkrat smo si ogledali predstavitev, se pogovorili o pomembnosti uživanja zajtrka in zaužili domačo hrano. Bilo je zelo okusno.