Intervju z infektologinjo Gabriele Turel

Aktualno epidemiološko dogajanje pri nas ter po svetu je povzročilo, da se v nas porajajo številna vprašanja glede trenutnih razmer.

Učenci novinarskega krožka in mentorici smo dobili priložnost vsa ta vprašanja  zastaviti zdravnici, infektologinji Gabriele Turel.

Intervju je potekal v petek, 5. marca preko Zoom-a. Gabriele Turel je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer kot specialistka dela že več let.

Izvedeli smo, kako dolgo poteka študij medicine in sodeč po debelih knjigah z opisi tisočerih mišic, smo prišli do zaključka, da je študij precej zahteven. Pripovedovala nam je o tem, kako kot zdravnica doživlja zadnje leto. Preverili smo, kako resnični so posnetki, ki jih prikazujejo po televiziji o poteku dela zdravnikov med epidemijo. Med drugim nas je zanimalo njeno stališče o nekaterih teorijah zarote, kot so čipi in nameren izpust virusa med ljudi. Ob koncu intervjuja nam je na preprost in razumljiv način razložila, kako učinkuje cepivo.

Gabriele se še enkrat zahvaljujemo za čas, ki si ga je vzela, za iskrenost ter bogate odgovore, ki so potešili naše zanimanje ter nam razširili obzorja.  

Učenci in mentorici novinarskega krožka

Related Images:

Dostopnost