Portret 2021

Mladinski center Jesenice je v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije pripravil 2. mladinski fotografski natečaj z naslovom PORTRET 2021, ki je bil namenjen mladim do 29. leta.

OŠ Lesce, ki so jo zastopali učenci 7. in 8. razredov, je bila po številu oddanih fotografij poleg OŠ Vrhnika in OŠ Šmartno pri Litiji med tremi najbolje zastopanimi osnovnimi šolami (po 7 oddanih fotografij).

V kategoriji do 15 let je sodelovalo 52 fotografov in fotografinj s skupaj 186 oddanimi fotografijami. Žirija v sestavi Sabina Mišmaš, Matjaž Vidmar in Aleksander Novak so v ožji krog izbrali 59 fotografij, med njimi so tudi tri fotografije naših učenk Pavle Kavčič, Sare Švab in Lučke Sušnik Menart.

Fotografski natečaj smo zaključili tudi z uradno otvoritvijo razstave, ki je letos zaradi epidemioloških razmer potekala preko spleta. Zelo zanimivo si je bilo ogledati vse sprejete iz nagrajene fotografije mladih fotografov. Več o tem si lahko pogledate na spletni strani: www.mc-jesenice.si

Vsem našim učencem čestitamo za sodelovanje in uvrstitev v ožji krog.

Mentorica: Tanja Pavlič

Related Images:

Dostopnost