Novi odlok vlade – uporaba mask

Spoštovani starši,

zaradi splošne epidemiološke slike, ki je trenutno značilna za Republiko Slovenijo, se uvajajo strožji higienski ukrepi z namenom, da bi tudi v prihodnje ohranili nizko stopnjo okuženosti, vsem udeležencem vzgojno-izobraževalnega procesa pa omogočili čim bolj nemoteno ter čim dlje trajajoče izvajanje pouka v prostorih šole, kot je predvideno v modelu B.

Glede na odlok vlade o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 na šoli veljajo naslednji ukrepi:

– učenci od 1. do 6. razreda uporabljajo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ob vstopu v šolo in v skupnih prostorih,
– za učence od 7. do 9. razreda je nošenje mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza obvezno tudi med poukom, če ne bo mogoče zagotoviti zadostne razdalje (1,5 m).

Trudili se bomo omogočiti zadostno razdaljo med učenci, da uporaba mask ne bi bila zmeraj potrebna.

V primeru zdravstvenih omejitev (astma, alergije …) se glede nošenja mask posvetujte z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije ali specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Še enkrat vas naprošamo, da starši dosledno upoštevate navodila in v šolo pošiljate le zdrave otroke.

Hvala vam za sodelovanje, strpnost in pomoč, da lahko še naprej pouk izvajamo v prostorih šole.

Ostanite zdravi.

Lepo vas pozdravljam.
Emilija Kavčič, ravnateljica

Related Images:

Dostopnost