Projekt SPIRIT – Mladim se dogaja

Osnovna šola F. S. Finžgarja Lesce v šolskem letu 2019/20 sodeluje s SPIRIT Slovenija, javno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s čimer krepijo produktivnost in zaposljivost mladih ter s tem dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Vse aktivnosti, ki jih bomo v sklopu projekta izvedli, financira javna agencija SPIRIT Slovenija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Že od začetka septembra se učenci dobivajo dvakrat tedensko in skupaj snujejo nove ideje, s čimer bodo pripomogli k boljšemu počutju vseh udeležencev naše šole. Pri tem jih po metodologiji Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti usmerjava učiteljici in koordinatorici projekta Veronika Mihelak ter Urša Svetek.

V soboto, 28. 9. 2019, sta se nam v šoli pridružila g. Tomaž in g. Taja, ki delujeta pod okriljem Kariernega placa. Izvedla sta delavnico »Kaj bom, ko bom velik?«.

Učence v tednu pred počitnicami čaka še ustvarjanje v šoli, kmalu po počitnicah pa se nam pridruži še Andraž Šiler, ki bo za zaključek aktivnosti v sklopu projekta učencem pomagal pripraviti poslovni model CANVAS. Se že veselimo!

Urša Svetek in Veronika Mihelak

 

Related Images:

Dostopnost