Na Solčavsko in v Logarsko dolino

V okviru turističnega krožka in nekaterih drugih interesnih dejavnosti ter izbirnih predmetov smo se v torek, 11. 6. 2019, odpravili na zaključno (nagradno) ekskurzijo na Solčavsko in v Logarsko dolino.

Obiskali smo Center Rinka, kjer je predstavljeno Solčavsko – evropska destinacija odličnosti. Ogledali smo si stalno razstavo in multimedijsko predstavitev z naslovom: »Solčavsko – sprehod v naročje Alp«. Nato smo se sprehodili do bivšega župnišča in si ogledali razstavo fosilov iz srednjega triasa (izjemne najdbe na Solčavskem, zaradi katerih se Slovenija uvršča med najpomembnejše lokacije triasnih fosilov na svetu) ”Zgodbe zapisane v kamnu”, razstavo metuljev in kmečki vrt.

Obiskali smo še krajinski park Logarska dolina in se po naravoslovno-etnografski poti po Logarski dolini sprehodili do slapa Rinka. Imeli smo srečo in smo na poti videli tudi zaščiteno rastlino lepi čeveljc, ki velja za eno največjih evropskih orhidej. Ogledali smo si še manjši slap Palenk. Na poti domov pa smo se posladkali še s slastnimi trojanskimi krofi.

Imeli smo se lepo, se nekaj novega naučili in se naužili naravnih lepot Solčavskega.
Turističnemu društvu Lesce se zahvaljujemo za podarjen avtobusni prevoz.

Sabina Časar Pretnar

Related Images:

Dostopnost