Zimska šola v naravi – Vojsko, 4. B – 1.-4. dan

24. januar 2019

Četrtkovo dopoldne je bilo obsijano s soncem, zato smo ga izkoristili za smučanje. Popoldne smo z nosom bili obrnjeni proti severu, jugu pa obrnili hrbet, ko smo se urili v orientaciji v naravi. Na toplem pa so se z igrami sošolci še bolj povezali med seboj. Zvečer nas čaka še predstavitev sob in ples.


23. januar 2019

Tretji dan smo se preizkusili v pripravi žlikrofov, spoznali živali doma na Vojskem, učitelj Maj pa nam je pokazal, kako sklenemo električni krog. Popoldne nas je mraz malo prej pregnal s smučišč, vendar nas je tek po domu in iskanje vprašanj zvečer dobro segrel.


22. januar 2019

Torkovo jutro je bilo ovito v meglo, zato smo se dopoldne na sneg odpravili z lopatkami za sankanje. Po kosilu nas je jasno nebo povabilo na smučanje. Večerni čas smo namenili pisanju razglednic in zabavnim igram, ki so nas nasmejale.

 

21. januar 2019

Popoldne smo se odpravili na snežne strmine in prvič v tem tednu stopili na smuči. Po večerji smo šli na sprehod, svetilk zaradi snega skoraj nismo potrebovali. Pred spanjem pa so se otroci pomerili v štafetnih igrah.

 

Z učenci 4. razreda PŠ Begunje smo srečno prispeli na Vojsko. Vmes smo se ustavili še v Idriji, kjer smo si, opremljeni kot pravi rudarji, ogledali rove rudnika živega srebra. Po kosilu nas čaka prvo smučanje in večerni pohod.

Veronika Mihelak

Related Images:

Dostopnost