Pešbus za aktivno pot v šolo 17.-21. 9. 2018

Tudi v letošnjem letu se pridružujemo Evropskemu tednu mobilnosti od 16. do 22. septembra 2018. Letošnja novost je t. i. pešbus, ki ga bomo v tem tednu organizirali tudi na leški osnovni šoli.

Pešbus je način spremljane poti v šolo, pri katerem se učenci v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah po določenih poteh in stalnem urniku.

Skupine otrok spremljajo odrasli – najpogosteje so to starši sami, ki se izmenjujejo, lahko pa tudi drugi člani ali drugi prostovoljci. Pot v šolo peš ali s kolesom otrokom zagotavlja minimalno mero dnevne telesne aktivnosti, kar pozitivno vpliva na njihovo zdravje. Otroci na poti v šolo uživajo v družbi svojih sošolcev, postopoma spoznavajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu. Seveda je pešačenje v šolo mogoče samo, če razdalje niso predolge. Vreme pa ob primerni opremi spremljevalcev in učencev ni ovira.

V OŠ F. S. Finžgarja Lesce bomo  pešbus poskusno organizirali od 17. do 21. septembra 2018.

V Lescah načrtujemo pešbus za učence drugih in tretjih razredov, in sicer na trasi Savska cesta–Finžgarjeva cesta ter Alpska cesta–Letališka cesta.

Kot prostovoljci  bodo sodelovali starši in članice Društva Šola zdravja.

17. september 2018:


Več o PEŠBUSU – klik

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Related Images:

Dostopnost