Ponovno bomo prejeli znak Šolski ekovrt

Šolski vrtiček je nestrpno čakal, da se učenci vrnejo s počitnic. Izkušenim vrtnarjem Ajdi in Liamu, so se pridružili novi učenci: petošolca Anže in Kristjan in četrtošolke Ana, Isa in Maša. Že drugi teden pouka smo začeli z delom. Očistili smo zapleveljene gredice, zrahljali zemljo in posejali motovilec, radič solatnik in ajdo. Motovilec in radič bosta za pomladno solato, ajda pa za zeleno gnojenje. Pobrali smo jesenske plodove, pustili pa smo še peteršilj, zelje in blitvo. Vse to bodo z veseljem porabile šolske kuharice. Kljub hladnejšim temperaturam cvetijo zelišča, cvetlice in prelepa ajda. Nabirali smo semena žametnic, cinij, pegastega badlja in večernic.
Ko je gospod hišnik pokosil travo, smo jo pograbili in odnesli na kompost. Nato smo zbrali zemljo s krtin in jo potresli čez travo. Tako se učimo kompostirati. Naše stalne gredice v vrtu vsako leto bogato preraste plevel. Zato smo se odločili, da jih bomo to jesen tlakovali. Nabrali smo kamenje, premerili širino potk, razrahljali zemljo in položili nanje kamenje. Na koncu smo vse skupaj utrdili.
Tako smo naš šolski ekovrt polepšali. Upam, da bodo nove potke tako vidne, da drugi učenci ne bodo več skakali po gredicah.
Ker na našem ekovrtu skrbno upoštevamo vsa merila ekološkega vrtnarjenja, bomo letos ponovno prejeli znak Šolski ekovrt. Podelitev bo v totek 24. oktobra v Kongresni dvorani Kristalne palače ( BTC) v Ljubljani. Na ta znak smo vsi zelo ponosni in si ga s svojim delom tudi zaslužimo. V delu na našem vrtu zelo uživamo, kar kažejo tudi fotografije.

Mentorica Marija Slavec Konda z učenci ekovrta

Related Images:

Dostopnost