Dobrodelna akcija “Kupim kozo”

V četrtek, 31. januarja 2024, smo zaključili dvomesečno dobrodelno akcijo “Kupim kozo”, ki smo jo izvedli pod okriljem Slovenske Karitas.

K akciji so bili povabljeni učenci od 6. do 9. razreda ter vsi zaposleni. Svoj hranilnik smo postavili tudi na stojnici šolskega novoletnega sejma. Tam so nam prišli na pomoč učenci, člani šolske skupnosti, ki so v ta namen izdelali izvirne plakate.

S skupnimi močmi smo zbrali sredstva za nakup enajstih koz. Zbrana sredstva smo na srečanju šolske skupnosti izročili gospe Jani Lampe, ki na Slovenski Karitas skrbi za koordinacijo projekta. Gospa Jana nam je predstavila življenje v Afriki in nam pokazala, kam gredo koze, ki jih kupijo z zbranimi sredstvi. Povabila nas je, da za “naših” enajst koz izberemo tudi imena.

Z nakupom koz bomo pomagali revnim družinam v Afriki, da se trajnostno preživijo. Koze bodo imeli za gnojenje zemlje, za meso, mleko in prirast za prodajo. S tem bodo pridelali več hrane in družinski člani ne bodo lačni. Vsem sodelujočim se za prostovoljne prispevke iskreno zahvaljujemo.

Več o projektu si lahko preberete tudi v Gorenjskem glasu:

https://www.gorenjskiglas.si/article/20240208/C/240209846/1008/zbrali-za-enajst-koz

Koordinatorici Sabina Časar Pretnar in Neda Golmajer

Related Images:

Dostopnost