Devetošolci so obiskali EGSŠ v Radovljici.

V sredo, 26. 10. 2022, smo devetošolci obiskali EGSŠ v Radovljici z namenom, da bi izoblikovali našo valeto. Najprej nas je čakal sprejem v avli, kjer smo po razredih izbrali temo naše valete. Vsi razredi smo si uspeli izbrati zanimivo temo, ki je bila enim bolj všeč kot drugim. Te so bile: ‘Red Love’ (9. a), ‘Netflix & Chill’ (9. b) in ’90. leta’ (9. c).

Razdelili smo se v skupine in odšli vsak v svojo učilnico, kjer smo začeli z delavnicami pod vodstvom dijakov in učiteljev. Lana, Tija in Alexej smo bili del novinarjev. Naša naloga je bila, da hodimo iz učilnice v učilnico, fotografiramo in na koncu naredimo objave za družbena omrežja.

Medtem ko so se ostale skupine pripravljale na delo, sta nam dijaka Katarina in Aljoša razkazala šolo. Nato pa je sledil obisk delavnic.

Začeli smo z obiskom animatorjev, ki so urejali predhodno narejene fotografije iz fotografske učilnice v animacijo. Posnetku so na koncu dodali še glasbo. V naslednji učilnici so izdelovali vabila, ker pa so hoteli zasebnost, smo se premaknili v radijsko učilnico. Tam smo se skupaj pogovorili o šoli in njenem programu. Po krajšem premoru smo nadaljevali z obiskom oblikovalcev spletnih strani. Med našim sprehajanjem so bili pridni tudi pri izdelovanju videoposnetkov za valeto 9. a razreda. V zadnji učilnici pa so preračunavali naše stroške in vse skupaj organizirali.

Po napornem delu je sledila malica. Po njej pa še predstavitev naših končnih izdelkov. Mislim, da so nam super uspeli. Zahvala gre seveda dijakom šole in mentorjem, ki so bili zelo prijazni. Brez njihove pomoči ne bi šlo.

Mislim, da je bil ta tehniški dan všeč prav vsem, saj smo odnesli veliko uporabnega znanja. Prepričana sem, da nam bo prišel prav. Nekateri se tudi vidimo naslednje leto!

Zapisala: Lana Sredanović, 9. c

Related Images:

Dostopnost