Zimovanje za nadarjene

V petek, 14. januarja, smo se še pred koncem pouka z nadarjenimi učenci pod vodstvom učitelja Nika Hladeta odpravili na zimovanje v Domu na Zelenici. Hišnik nas je odpeljal do Ljubelja, naprej smo pot nadaljevali sami.

Na začetku hoje smo si razdelili vloge, ki smo jih morali igrati do vrha. Pot je bila naporna, zato smo vsi komaj čakali malico, da si povrnemo energijo.

Prvi dan smo se učili o življenjskih funkcijah in preživetju v naravi. Po razpravi smo se igrali družabne igre in nato še napisali pismo samemu sebi čez eno leto. Vmes sta nas prišla obiskat tudi učitelja Peter Kolman in Bernarda Zavrl. Njen kužek nam je polepšal popoldne.

Proti večeru smo se nastanili v sobo in si pripravili postelje za spanje. Kmalu nas je čakala večerja, po njej pa smo si ogledali film. Po filmu smo utrujeni odšli spat, saj je bil za nami naporen dan.

Zbudili smo se v sončno sobotno jutro. Najprej smo pozajtrkovali, nato pa pripravili program za ta dan. Razdelili smo se v skupine in naredili poskus, imenovan “frozen bubbles”. Pripravili smo dve milnici – eno iz tekočega detergenta, drugo iz trdega mila za roke. Mehurčki so se nam posrečili z obema milnicama.

Naslednja aktivnost je bila “snow fight”, medtem pa je ena izmed učenk pripravila lov na zaklad. Z nekaj težavami smo našli zaklad ter se z njim posladkali. Na koncu je sledila analiza zimovanja in ugotovili smo, da je edina stvar, ki bi si jo želeli spremeniti, ta, da bi ga podaljšali še za nekaj dni.

Po dejavnostih smo pojedli kosilo in se odpravili nazaj v dolino. Pot nazaj je bila zelo zabavna, na Ljubelju pa so nas že čakali starši.

Na zimovanju smo se imeli odlično. Izkušnja je bila poučna, nepozabna in bi jo zagotovo želeli še kdaj ponoviti. Hvala mentorju Niku Hladetu in osebju v koči, ki so nam zagotovili zabavo, dobro počutje in dobro družbo.

Lana Sredanović

Related Images:

Dostopnost