Šola v naravi Črmošnjice – 4. razredi

17. januar 2020 – peti dan
Tokrat se prvič v tej šoli v naravi nismo prebudili v sončno jutro.
Ena skupina je imela temo vozila in pogoni in so izdelovali le-te. Druga skupina je imela žebljanje, tretja pa še lokostrelstvo.
Na koncu je sledila podelitev priznanj za urejenost sob in uvrstitev ekip na tekmovanju v orientaciji.
.
16. januar 2020 – četrti dan
Danes sta dopoldan imeli 2 skupini tekmovanje v orientaciji v okolici doma in praktično delo na temo vozila in pogoni. Popoldan pa smo se z eno skupino spoznali z električno energijo, postavili in preizkusili smo delovanje vetrne in hidroelektrarne. Drugi dve skupini pa sta imeli osnove orientacije, igre brez meja in žebljanje.
.
15. januar 2020 – tretji dan
Danes smo pa dan začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se razdelili v 3 skupine: ena je sla na lokostrelstvo in mini adrenalinski park, drugi dve pa sta pripravljali zelenjavo za današnje kosilo. Eden od učencev je imel rojstni dan, tako da smo mu po kosilu skupaj zapeli in voščili ter se posladkali s pecivom, ki smo ga včeraj pomagali pripraviti. Popoldanske aktivnosti pa so bile igre brez meja okoli doma, proizvodnja električne energije in gozdne zgodbe ob potoku.

 

Otroci kuharji pri pripravi kočevarskih jedi:

 

14. januar 2020 – drugi dan

Danes je pa dan potekal takole, da smo sli zjutraj na pohod na Stene, kjer smo hodili ob Divjem potoku. Na vrhu Sten (730 m nadmorske) je bil lep razgled na včerajšnje smučišče Gače in Srednjo vas ter Črmošnjice. Popoldan smo imeli aktivnosti v treh skupinah. V kuharskih delavnicah smo pripravljali in izdelovali ajdovo pecivo za jutrišnji poobedek. Po večerji pa so otroci pisali razglednice za domov.

 

13. januar 2020 – prvi dan

Danes smo se peljali s sedežnico na vrh smučišča, imeli smo orientacijske naloge in se peš spustili do vznožja. Seznanili smo se z delovanjem žičnic in si ogledali teptalec snega. Po dobrem kosilu pa je sledilo delo po skupinah. Zvečer smo odšli na nočni pohod z lučkami.

Lep pozdrav,  učenci in učiteljice

Related Images:

Dostopnost