ERASMUS+, Prvo srečanje partnerskih šol v Estoniji

V decembru je v Estoniji potekalo prvo srečanje partnerskih šol v okviru projekta Erasmus+. Udeležili sva se ga tudi dve učiteljici naše šole. Rdeča nit srečanja so bili seminarji na temo veščin 21. stoletja, ki se jih bodo v projektu učili tudi učenci naše šole. Gre za veščine, ki so že danes močno zaželene pri delodajalcih in bodo nujno potrebne za opravljanje dela v poklicih prihodnosti. Poleg tega splošno posamezniku koristijo pri reševanju problemov, komunikaciji in socialnih veščinah. V petih dneh srečanja smo spoznali prestolnico Talin in okrožje Kanepi, kjer se nahaja partnerska šola iz Estonije. Seznanili smo se s šolskim sistemom Estonije, ki ta trenutek estonske otroke uvršča v sam vrh po dosežkih na intelektualnem področju. Srečali smo se tudi z županjo Kanepija, ki pa nam je predstavila življenje državljanov Estonije in občanov Kanepija.

V aprilu nas čaka srečanje v Požegi na Hrvaškem, kjer se bodo učenci partnerskih šol prvič lahko spoznali med seboj. Trenutno pa za projekt nastajajo podloge za miške, kratek film o šoli in domačem kraju ter brošura projekta.

Barbara Bajželj

 

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Related Images:

Dostopnost