Preventivna akcija “Otroci za varnost v prometu” 2019

V mesecu preprečevanja zasvojenosti so učenci 1. a in 3. a skupaj s policisti PP Radovljica organizirali ulično akcijo Otroci za varnost v prometu s ciljem zmanjševanja škode zaradi alkohola. Policisti so ob šoli ustavljali voznike, izvajali kontrolo prometa, učenci pa voznikom podarili risbico s sporočilom in zloženko o alkoholu ter jim zaželeli srečno vožnjo.

Namen akcije je dvig ozaveščenosti o nezdružljivosti pitja alkohola in udeležbe v prometu. Alkohol in vožnja pod vplivom psihoaktivnih snovi sta še vedno med glavnimi dejavniki tveganja za nastanek prometnih nezgod. Približno vsaka deseta prometna nezgoda nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, pri prometnih nezgodah s smrtnim izidom pa povprečno vsaka tretja.

Z akcijo želimo opozoriti voznike in druge udeležence v prometu na nevarnost in posledice alkohola v prometu  in jih spodbuditi k odgovorni udeležbi v prometu.

Akcijo izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Kranj v sodelovanju z osnovnimi šolami in policijskimi postajami gorenjske regije.

Related Images:

Dostopnost