Teden slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
V ponedeljek, 11. 11. 2024, se je začel teden slovenske hrane. Vsak dan smo pri kosilu spoznavali tradicionalne slovenske jedi. Spoznali smo, kaj je bloška kavla, kako so nastali idrijski žlikrofi in kakšna jed se skriva pod imenom žvarcet. Vse jedi so skrbno za nas pripravile naše kuharice, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.
V petek, 15. 11., pa smo dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in spoznavanjem naših zajtrkovalnih navad. Tekom dopoldneva smo obiskali stojnice, kjer so se nam predstavili trije lokalni pridelovalci: gospod Anže s sadjarstva Pr`Jernejc, gospa Nina s kmetije Dolenc ter gospa Anja iz pekarni Planika.
Ob zaključku dneva smo se v avli zbrali učitelji in učenci od prvega do petega razreda. Zahvalili smo se vsem pridelovalcem, da so si vzeli čas in nas obiskali. Sedaj marsikdo bolj razume, koliko dela je potrebno, da lahko uživamo tako dobro hrano. Zapeli smo še pesem Čebelar in se z njo zahvalili tudi vsem čebelarjem.