Pridružili smo se Evropskemu tednu mobilnosti – Dan brez avtomobila

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila.

ZDRUŽIMO MOČI, DELIMO SI PREVOZ je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Z deljenjem prevoza zmanjšamo lastne transportne stroške in ogljični odtis, za nameček pa naša dnevna potovanja postanejo še zabaven družabni dogodek. Organiziranje deljenja prevoza je enostavno – pri tem nam lahko pomagajo številne aplikacije in spletne platforme – in ima izjemno pozitiven učinek na življenje v lokalni skupnosti. Študije so namreč pokazale, da vsak deljeni avto s cest in ulic spravi kar 15 zasebnih avtomobilov, s čimer v mestih ostane na voljo več prostora za pešce, kolesarje, javni prevoz in življenje na sploh.

Tudi letos smo se v šolo odpravili peš v petek, 22. 9. 2017. Zbrali smo se na zbirnih mestih in v spremstvu učiteljev skupaj šli peš v šolo:

OŠ LESCE
Tuš Lesce – 8:00
Vrtec Lesce – 8:05
Radovljica Isospan – avtobusna postaja – 7:45
gostišče Tulipan Lesce – 8:00
Spar Lesce – 8:05
Hraše, mlekarna – 7:55

OŠ BEGUNJE
Starulč – 8:00
na križišču za Krpin – 8:00
Poljče (pri Centru) – 7:55
Zapuže (bife No Limits) – 7:40
Učenci, ki se pripeljejo z avtobusom, počakajo na avtobusni postaji v Begunjah.

Evropski teden mobilnosti     Več …